Kees Schouten Consult, afgekort KS Consult, is er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet. Dit doe ik door de beste tips en nieuwste online marketing trends te delen op de blogpagina.

Daarnaast vind ik dat internet marketing voor iedereen toegankelijk moet zijn. Ik heb daarom van alle SEO vaktermen een kennisbank opgezet. Op deze manier kun je ook de laatste ontwikkelen zelf toepassen doordat begrippen direct uitgelegd worden. Dit is exact zoals ik zelf begonnen ben.

Het ontstaan van Kees Schouten Consult

Ikzelf heb een verleden in de reisbranche. Tijdens mijn schooltijd ben ik hier als stagiair binnen komen wandelen en uiteindelijk 7 jaar fulltime blijven werken. Doordat het reisbureau landelijk opereerde vanuit Sliedrecht ging alles via telefoon en later ook via internet.

Liefde op het eerste gezicht

Mijn SEO liefde begon allemaal met simpele aanpassingen op de website doorvoeren zoals een vakantiehuis toevoegen, prijzen aanpassen etc.. Totdat ik in 2012 een collega had die zei dat de pagina’s een goede titel en korte omschrijving moesten krijgen vanwege de vindbaarheid in Google. We beheerden samen een satteliet website (WordPress) en warempel, dat werkte nog ook.

Dit gaf een enorme kick en ik vond dit zo gaaf dat ik me verder ben gaan verdiepen in de werking van Google en zoekmachine optimalisatie (SEO). Ieder E-book, blog en webinar dat er was op het gebied van online marketing verslond ik in die tijd. Uiteraard zoals het een echte Nederlander betaamt: helemaal gratis 🙂

De mogelijkheden met internet zijn oneindig

Naast de ontstane liefde voor internet marketing ging ik ook inzien dat je dankzij internet je product of dienst aan een gigantisch groot publiek kunt laten zien. Geen dure advertenties in de krant, gewoon gratis dankzij zoekmachine optimalisatie. Internet zorgt ervoor dat je overal ter wereld kunt werken, en dat je zelfs vanaf je zolderkamer een super mooi online bedrijf kunt bouwen. Praktisch gratis!

Terugkijkend op die tijd ben ik dankbaar voor alle mensen die internet marketing tips deelden die mij verder hielpen. Daarnaast dat ik ook tijdens kantoortijd veel vrijheid kreeg om me hierin verder te ontwikkelen.

Carrière als Online Marketeer

Nu is kennis en passie leuk, gaaf om te weten wat je wilt worden later als je groot bent (want dat wist ik niet), maar je hebt er dan niet direct werk in. Ik weet er alles van.

Begin 2015 besloot ik om de sprong te wagen en het reisbureau te verruilen voor een online marketing bureau. Uiteindelijk super toffe gesprekken gehad, waren enthousiast over de opgebouwde kennis, alleen één maar. Ik had te weinig praktijkervaring. Daarnaast werken veel online marketingbureau’s met WordPress websites en daar had ik weinig kaas van gegeten. Een simpele aanpassing kon ik wel doen, maar verder had ik 0 technische kennis op dat gebied.

</online marketing> & </seo>

Bij één online marketingbureau kreeg ik de uitdaging mee om een jaar zelf te gaan stoeien met WordPress. Na dat jaar mocht ik terugkomen en kon ik eventueel alsnog aan de slag gaan. Het uiteindelijke resultaat: een jaar lang  kon ik geen SEO, internet marketing of WordPress term meer horen. Hoe het met de uitdaging is afgelopen raad je dus al 🙂

Uiteindelijk heb ik het reisbureau alsnog verlaten en ben iets totaal anders gaan doen. Wel technisch maar het had totaal niks met marketing te maken.

Eerste WordPress website live

In 2016 toen de ergste frustratie wel gezakt was kwamen de vlinders voor online marketing weer opborrelen. Ik kocht een domeinnaam en installeerde WordPress erop. Na een hoop Googelen en avonden lang werken was er eindelijk een WordPress website geboren.

De tijd erna heb ik veel gesleuteld aan WordPress websites, websites gebouwd en vond ik dat mijn kennis wel voldoende was om nu wel ergens aan de slag te gaan als online marketeer.

Online marketeer: poging 2

Na wat zoekwerk vond ik een fantastisch bedrijf: een online marketingbureau gericht op de reisbranche. Gezien mijn liefde voor online marketing én de reisbranche was dit het perfecte plaatje. Uiteindelijk bleek ook dit een fata morgana te zijn want onder het mom van “we zoeken niemand” kreeg ik ook hier de digitale deur te zien. Zelfs mijn aanbod om desnoods als stagiair aan de slag te gaan was geen optie.

De geboorte van Kees Schouten Consult

Dit keer was ik alleen vastberaden dat niemand mij van mijn droom ging afhouden. Als niemand mij een kans geeft begin ik toch gewoon voor mezelf? Dit is dan ook precies wat er gebeurde op 01-01-2017, Kees Schouten Consult werd opgericht.

En ze leefden nog lang en gelukkig (hopelijk 🙂 )

Tot slot

Als online marketeer weet ik als geen ander dat mensen alleen maar met zichzelf bezig zijn. Mocht je deze lap tekst gelezen hebben: respect! Toch zet ik dit erop. De reis was soms lastig maar uiteindelijk kun je altijd je dromen verwezenlijken. Dat is dan ook wat ik je wil laten zien aan de hand van mijn eigen reis.

Het is erg gaaf om nu op mijn beurt nieuwe mensen te ontmoeten en te kunnen vertellen over mijn reis. Om op die manier een nieuwe generatie online marketeers aan te sporen om te vechten voor een kans. Om zelf veel tijd te investeren in kennis.

Mijn rol als motivator kwam “toevallig” op mijn pad. Mensen motiveren is bijna net zo leuk als het werk zelf.

Onthou dit: ieder stapje, hoe klein die ook is, brengt je dichter bij je droom.

Succes!

Kees Schouten
Oprichter KS Consult
Kees Schouten, Online Marketeer