Wat is Google Analytics?

 

Google Analytics is een gratis dienst van Google om statistieken van een website te verzamelen en weer te geven. Het doel van Google Analytics is inzicht geven in onder andere bezoekersaantallen, verkeersbronnen en het aantal paginaweergaven van je website.

Het is aan te raden om iedere webpagina of website die je onder je beheer hebt te voorzien van Google Analytics. Met deze tool weet je altijd hoe je website presteert. Je kunt zelf periodes kiezen waarover je informatie wilt hebben. Je ziet van de gekozen periode direct hoeveel bezoekers je hebt gehad, hoeveel bezoekers hiervan uniek waren, hoe bezoekers bij je terecht zijn gekomen, hoelang ze op je website hebben gekeken en nog veel meer.

Hoe zet je Google Analytics op je website?

Google Analytics implementeren in je website is super eenvoudig en binnen een paar minuten geregeld. Je meldt je gratis aan bij Google, je geeft de URL (website adres) van je website op en je ontvangt vervolgens een unieke code. Deze code plaats je vervolgens op je website. Google maakt vervolgens een check of de code op de juiste website geplaatst is en of ze contact kunnen maken. Wanneer er succesvol contact is geweest tussen Google en de code op de website ben je klaar. Vanaf dit moment worden alle bezoeken en bezoekers geregistreerd.

Meer Google Analytics tips:

Not provided zoekwoorden